• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • Аналитика
  • Фермеру
  • Экспортеру
  • Примеры контрактов
  • Реклама
  • Контакты
  • RSS feed
  • Издается с 28 мая 2012 года
  • В Україні суттєво зріс попит на гарбузи
    Опубликовано: 2021-10-26 15:06:05

    На українських полях дозбирають пізні сорти кабаків. Ці плоди стають дедалі популярнішими по всьому світу, і цілком заслужено, бо за своїми властивостями просто створені для прихильників здорового харчування. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

    На одному з найбільших господарств на Півдні України, де під гарбузами – 350 гектарів, половину вирощують на насіння, а решта вісім сортів – їстівні.

    На складах уже зберігаються білі, помаранчеві, зелені й жовті, різні не тільки за формою, а й смаком. Три роки тому до асортименту додалися батернати, які мають присмак мускатного горіха. Зараз вони домінують.

    Невеликі за розміром гарбузики швидко здобули ринок. У них багато м’якоті і мало відходів, а ще вдалий розмір: зручно готувати на один раз.

     У господарстві кажуть, попит на гарбузи росте з кожним роком. Половину врожаю з’їдають в Україні, решту – імпортують.

    “Об’єми кожного року ми нарощуємо, в Європі полюбляють, і з кожним роком все більше і більше”, – вказує агроном Володимир Щиров.

    Вирощувати кабаки, кажуть, вигідно і відносно нескладно. Середній урожай – 35 тонн із гектара. Гуртова ціна від 5 гривень до 15 за кілограм.

    У Дніпрі родина започаткувала крафтове виробництво олії з гарбуза. Кажуть, це чудовий антиоксидант. Спершу олію робили лише для себе ручним пресом, але попит зробив свою справу, тож довелося закупити професійне обладнання.

    Традиційна гарбузова страва – це каша, але до сезонних меню в ресторанах додають вишукане: від супів до десертів. Столичний кухар Олександр Кириленко печений гарбуз із олією, тим’яном та сіллю кладе до салатного міксу. Підсилить смак в’ялена вишня та журавлина.

    Окрім того, у ресторані пропонують приготувати з гарбуза піцу: змащують тісто 12-годинної витримки вершками, додають моцарелу, сир дорблю і запечений гарбуз. Головний секрет – випікати на дровах. Уже на готову піцу кладуть руколу і мед.

    Гарбузовий сезон можна легко дотягнути аж до весни. Кабаки в сухому темному прохолодному приміщенні зберігаються довго. У київських супермаркетах – коштують від семи до п’ятдесяти гривень за кілограм.

    Инф. agronews.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    ООО "Мегапрайм груп" (Megaprime Group LLC). тел. +380-50-441-7388; ICQ: 390513874
    Электронная почта проекта: info@agrinews.com.ua. Корпоративные контакты: info@megaprime.com.ua, www.megaprime.com.ua Партнеры: www.e-news.com.ua, www.e-finance.com.ua, www.neboley.com.ua, www.brw.com.ua, www.bookmarket.in.ua
    megaprime.com.ua
    bigmir)net TOP 100
    Яндекс.Метрика

    Яндекс цитирования
    © ООО "Мегапрайм груп". Все права защищены.
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на www.agrinews.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель. Права на информацию, представленную на www.agrinews.com.ua, принадлежат ООО "Мегапрайм груп".