• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Частина аграріїв отримають дотації: хто саме
    Опубликовано: 2021-10-25 17:03:34

    Аграрії, що використовують зрошувані землі для виробництва сільськогосподарської продукції, отримають державну підтримку, відповідна постанова №1070, яка передбачає порядок надання таких дотацій, опублікована на Урядовому порталі. Про це повідомляє unian, пише agronews.ua.

    За словами міністра агрополітики Романа Лещенка, Україна має разом з іншими державами реагувати на світові зміни клімату, адже йдеться насамперед про продовольчу безпеку.

    «Ці речі взаємопов’язані, якщо ми створюємо належні умови виробникам сільськогосподарської продукції, модернізуємо зрошувальні системи, але разом з тим і зміцнюємо свої позиції в продовольчій безпеці, а ще — оптимізуємо використання водних ресурсів та електроенергії, що в сьогоднішніх реаліях теж дуже важливо. Вода — це цінність, яку нам вже потрібно починати економити», — підкреслив Лещенко.

    Бюджетні кошти аграріям перераховуватимуться у вигляді дотації на безповоротній основі в розмірі до 25% вартості витрат (без урахування податку на додану вартість) на зрошувальні системи, введені в експлуатацію з 1 листопада 2020 року по 31 жовтня 2021 року. Кошти спрямовуватимуться на реконструкцію наявних або будівництво нових зрошувальних систем.

    Йдеться про матеріали, дощувальну техніку, канали, трубопроводи тощо.

    Однак, якщо вартість обладнання, матеріалів, роботи з будівництва та встановлення систем крапельного зрошення була частково компенсована за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів, підтримка у вигляді бюджетної дотації сільгосптоваровиробникам не надаватиметься.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.