• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила експортну виручку агросектору
    Опубликовано: 2021-10-25 12:04:03

    За 9 місяців 2021 року Україна згенерувала 17,7 млрд $ експортної виручки від реалізації продукції агропромислового сектору, що на 17% вище аналогічного показника минулого року. Про це повідомляє УКАБ, пише agronews.ua.

    Водночас частка агропромислового сектору в загальному українському експорті за вказаний період склала 36%.
    62% згенерованої виручки дає реалізація 3 основних позицій: соняшникова олія, кукурудза та пшениця. Саме ці позиції за останній рік значно зросли в ціні та дозволили залучити більші надходження. Далі слідують ріпак, ячмінь, макуха від виробництва соняшникової олії та курятина.

    Основними країнами-покупцями української агропродукції були: Китай, який забезпечив 16% експорту з України на загальну суму 2,9 млрд $, Індія – 8% (1,4 млрд $) та Нідерланди – 7% (1,2 млрд $). Сукупно вони за 9 місяців 2021 року згенерували 31% української експортної виручки від реалізації продукції АПК. Китай та Індія є найбільшими світовими імпортерами продуктів харчування, тому що мають значні темпи зростання населення та значну потребу в такій продукції.

    Сукупні відвантаження продукції АПК в країни ЄС за 9 місяців 2021 року становлять 30% всієї експортної виручки. При цьому, найбільшими країнами-імпортерами української продукції АПК були:
    Нідерланди – 7% (1,2 млрд $),

    Польща – 4% (0,7 млрд $),

    Іспанія – 4% (0,6 млрд $),

    Німеччина – 3% (0,5 млрд $),

    Італія – 2% (0,4 млрд $).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.