• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як скоротити витрати на пестициди
    Опубликовано: 2021-10-22 15:07:52

    Бразильські винахідники запустили в роботу додаток для моніторингу шкідників і хвороб. Завдяки розробці витрати на пестициди можуть скоротитися на 50%. Про це повідомляє propozitsiya.com, пише agronews.ua.

    У бразильських аграріїв, які вирощують сою, на пестициди припадає 30% витрат. Отже, скорочення використання пестицидів може принести значну вигоду.

    Винайдена система Farmbox здійснює детальний моніторинг кожного поля, включаючи комплексну боротьбу зі шкідниками (IPM) з використанням біологічних препаратів.

    Згідно з дослідженням, проведеним Embrapa (Бразильська корпорація сільськогосподарських досліджень), IPM показала зниження витрат на пестициди більш ніж на 50%, у той час як обсяги застосування пестицидів скоротились на 45%. При цьому врожайність сої збільшилася на 2,4%.

    Розробники відзначають: щоб максимально ефективно використовувати IPM, важливо застосовувати точні інструменти моніторингу. Для цього Farmbox використовує широкий спектр польових даних: карти зараження, частота моніторингу, графік внесення, що вводяться ресурси, прогнози врожаю, витрати, продуктивність і прибутковість з кожної ділянки та ін.

    «За допомогою Farmbox виробники можуть успішно боротися зі шкідниками, а також можуть легко відстежувати і контролювати всі загрози для сільгоспкультур», — зазначив генеральний директор компанії-розробника Farmbox Андре Геррейро Кантареллі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.