• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні знову подорожчає хліб
    Опубликовано: 2021-10-22 12:05:00

    Рекордно високі ціни на природний газ в світі призвели до здорожчання низки продовольчих продуктів в Україні. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

    Хоча побутові споживачі природного газу захищені від здорожчання ресурсу адміністративної ціною, вони все одно заплатять більше – за товари і послуги. Тому нинішнє здорожчання газу обов’язково позначиться на цінниках в магазинах.

    Керівник Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко вже попередив, що хліб здорожчає на 20% і це неминуче.

    Як пояснив Юрій Дученко, 90% великих і майже всі малі підприємства для виробництва хліба використовують природний газ, водночас блакитне паливо становить 60% їх енергоспоживання, а електроенергія — 40%. З його слів, ціни на хліб також виростуть через здорожчання цукру і рослинної олії вдвічі, які є ключовими інгредієнтами під час випічки, а також інфляція більше 10% в річному вимірі. Крім того, пшениця за рік подорожчала від 6,05-6,6 тисяч гривень за тонну до 7,7-8,5 тисячі гривень (на 27-29%).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.