• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна на цукор знову зросла
    Опубликовано: 2021-10-24 12:03:34

    За рік ціна цукру зросла майже у 2 рази. Причиною здорожчання стали скорочення кількості цукрових заводів на тлі здорожчання енергоресурсів та відсутності стабільної підтримки від держави. Про це повідомляє svoboda.fm, пише agronews.ua.

    «Сьогодні на ринку купив кілограм цукру за 31,5 грн/кг. Середня споживча ціна цукру в Україні у вересні була 28,69 грн/кг. А у вересні 2020 р. в середньому він коштував 14,94 грн/кг», — розповів ексголова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

    На думку представників цукрової галузі, подальші перспективи катастрофічні. Оскільки, для цукроваріння українським заводам потрібно закупити не менше 300 млн кубів природного газу. Проте через ріст цін на паливо частина підприємств не зможе організувати виробництво, а сільгоспвиробники, які вклали в це кошти, зазнають значних збитків.

    «Для збереження національної цукрової промисловості потрібно передбачити в Держбюджеті дотацію для виробників цукрових буряків у розмірі 150 грн/т. Сума цієї дотації розраховуватиметься пропорційно обсягу проданої сировини. Якщо Уряд не повернеться обличчям до вітчизняної цукрової галузі це призведе до її остаточного занепаду», — вважають цукровики.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.