• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Французька Lactalis стала новим власником виробника сирів у Шостці
    Опубликовано: 2021-10-06 11:02:24

    Молочний завод у Шостці перейшов у власність французької групи Lactalis, яка завершила операцію з купівлі активів міжнародної групи Bel, що володіла, зокрема, й українським підприємством. Про це повідомляється в пресрелізі Bel.

    "Купівля "Бель Шостка Україна" сприятиме розширенню бізнесу групи Lactalis в Україні, де вона працює вже 25 років", – йдеться в заяві французької компанії.

    В рамках угоди, крім заводу в Шостці, Lactalis отримала у власність від Bel компанії Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland і бренд Leerdammer.

    Замість отриманих активів Lactalis поверне Bel 23% акцій, які їй належали.

    Мета угоди для Lactalis – розвиток бренду сирів Leerdammer в Європі.

    Bel, навпаки, виходить із сирного бізнесу і концентруватиметься на виробництві здорових закусок.

    Шосткинський молочний комбінат побудований у 1981 році і спочатку складався з цільномолочного цеху і невеликої сироробної ділянки. У 2005 році інвестором комбінату став інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund. З 2007 року підприємство стало частиною групи Bel, французької сімейної компанії з 150-річною історією.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.