• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найдешевше м’ясо в Україні подорожчало
    Опубликовано: 2021-10-05 13:06:17

    Курятина залишається найдешевшим та найпопулярнішим м’ясом в Україні. Кілограм курей у середньому коштує 58,8 грн. За останній місяць м’ясо подорожчало на 3%, а за рік – на 29%. Очікується, що ціни на м’ясо курей знову злетять після того, як влада значно підвищить податки для виробників. Про це повідомляє biz.today, пише agronews.ua.

    За даними Мінагро, найдорожча курятина на сьогоднішній день продається на Київщині – 68 грн/кг, а найдешевша на Хмельниччині – 48 грн/кг.

    Нові зміни до Податкового кодексу України негативно скажуться на виробниках курятини. До теперішнього моменту виробництво курятини в Україні працює за спрощеною системою оподаткування. Зокрема, більшість виробників птиці в країні сплачують тільки податок на землю. Після прийняття проекту закону №5600 птахівникам України доведеться платити податки в казну держави в повному обсязі. Частина виробників змушена буде припинити роботу, деякі підуть “в тінь.

    Другим за ціною м’ясом в Україні є свинина. Середня закупівельна ціна свинини наразі становить 91,1 грн/кг. Найдешевше м’ясо продається на Волині — по 72 грн/кг, а найдорожче на Київщині — 157 грн/кг. За рік свинина подорожчала на 7%.

    Найдорожче в Україні коштує яловичина. В середньому виробники просять за кілограм яловичини 109,7 грн. Найдорожче яловичина вартує на Полтавщині — 165 грн/кг, а найдешевше на Житомирщині — 76 грн/кг. За місяць м’ясо подорожчало на 6%, а за рік — на 14%.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.