• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Рівненщині відкрили надсучасний м’ясопереробний комплекс
    Опубликовано: 2021-10-04 10:04:59

    Сертифіковану продукцію маркування «халяль», яка підтверджує відповідність мусульманським традиціям, відтепер виготовлятимуть на Рівненщині. Це перший інноваційний комплекс ВРХ, який буде виготовляти екологічну, безпечну та корисну продукцію. Про це повідомляє agrotrend, пише agronews.ua.

    «Відкриття інноваційного цеху – це місток дружби між народами. І для Рівненщини цей інвестиційний проєкт дуже важливий і довгоочікуваний. Відтепер в області створюється нова екосистема, адже нині зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набудуть нових якісних показників», – зазначив Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА.

    Так, будівництво цеху розпочалось навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату).

    Так, щоб виготовити «халяльне» м’ясо, потрібно здійснити забій особливим способом. Цей спосіб має бути швидким і безболісним. Окрема увага приділяється відсутності залишків крові у м’ясі.

    «Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери – вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м’яса», – розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

    Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ – 10 тонн продукції за зміну. Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. Також створять комфортні умови праці для більше 200 працівників.

    «Україна – дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині це ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що Турецько-Українські торгівельно-промислові зв’язки будуть зростати», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.