Згідно даних моніторингу цін на продукти на ринках і в супермаркетах Одеси до фінальних вихідних вересня подорожчали помідори, а на прилавках все ще можна зустріти персики і полуницю. Про це повідомляє Таймер, пише agronews.ua.
Якщо ще тиждень тому польові томати-«сливки» продавали по 10-15 гривень, тепер майже у всіх торговців на них одна ціна – 20 гривень за кілограм. У супермаркеті популярної міської мережі «сливки» за тиждень подорожчали з 17 до 28 гривень. Кілограм пристойних томатів «Мікадо» тиждень тому можна було купити за 25-30, тепер більшість варіантів – по 35-50.
Огірки продають в основному по 20-25, найкрасивіші – по 30-35. Кілограм кабачків з ринкового прилавка обійдеться покупцям в 15-25 гривень, цукіні – по 20-35. Магазинні кабачки, як і тиждень тому, продаються по 22, цукіні – по 30. Кіло баклажанів можна взяти від 18 до 35 гривень, магазинні «сині» – 30 гривень за кіло.
Перців різних сортів, кольорів і розмірів в цьому сезоні на прилавках дійсно багато. Найпростіші світло-зелені перці можна купити по 12-18 гривень, солодкі червоні і жовті – по 18-30. Прості перці в супермаркеті оцінили в 25 гривень, що на три гривні дорожче, ніж на минулих вихідних, солодкі червоні – по 50, як і тиждень тому.
Просту білокачанну капусту продають за ціною від 8-10 до 15 гривень за кілограм, в магазині така по 10. Кілограм молодої капусти на ринку оцінюють в 20-25 гривень, магазинна – по 23. Кіло простої ріпчастої цибулі з ринкового прилавка буде коштувати покупцям 8 -15 гривень, магазинна цибуля – по 10. Картопля – 10-18 гривень за кіло, в супермаркеті – від 14.
Качан кукурудзи оцінюють в 8-12 гривень, як і раніше, але вибір стрімко скорочується. За кіло свіжих печериць просять 45-55 гривень, кілограм лісових опеньків – 100-120 гривень. Кіло цвітної капусти – 50-65 гривень.
Подекуди ще можна зустріти полуницю по 60-80 гривень, малину і лохину по 120-170. Персиків значно поменшало, за кіло все так же просять 35-50 гривень. Магазинні персики – по 50, як і тиждень тому. Груші різних сортів можна знайти як по 10-20 гривень, так і по 50-60. У супермаркеті представлені груші по 40. Яблука на базарі також можна зустріти за ціною від 10 гривень, більшість варіантів – по 20-25. Кіло синьої сливи у торговців можна купити за 15-30 гривень, магазинні сливи – 30 гривень. За 180-200 гривень за кіло на ринку продають інжир.
Звичайні кавуни розпродають по 3-5 гривень за кілограм, магазинні – по 4, як і були. Дині – від 6-10 до 25 гривень. Виноград на ринку продають в основному по 25-45 гривень, кишмиш – до 60. Виноград з супермаркету – від 40.
За десяток курячих яєць на ринку просять від 22 до 40 гривень. Магазинні яйця, які продаються поштучно, оцінені в 29 гривень за десяток. Кілограм свинини в м’ясних рядах можна купити за 120-170 гривень, телятина – від 130 до 200, куряче філе – близько 120.
Вагова гречана крупа на базарі майже скрізь коштує однаково – 40 гривень за кіло, магазинна – 36 з половиною. Найдоступніший ваговий рис в супермаркеті оцінили в 21 гривню, на ринку звичайний рис продають по 24-30.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua