• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують чергове подорожчання картоплі
    Опубликовано: 2021-09-28 16:08:28

    Наразі триває сезон збору картоплі в Україні. Через погодні умови, врожай овоча дуже різниться в залежності від регіону. Тому експерти передбачають висхідну динаміку цін на картоплю. Про це розповіла виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова. Повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    «Середня врожайність цьогоріч склала 40 т/га. Дуже добре вродила картопля на Черкащині. Однак в Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській обл. та на Полтавщині було мало дощів, на Півдні навпаки — заливало й бульба гнила. Відповідно ціна на картоплю має перспективи до зростання», — розповіла експертка.

    З її слів, офіційні прогнози врожаю картоплі в Україні на цей рік були на рівні 20-22 млн т, але результати будуть меншими.

    «Орієнтуємося на 12-15 млн т,  з них 7 млн піде на внутрішні потреби, включаючи насіння, решта — експорт», — пояснила директорка асоціації.

    Експорт української картоплі заборонено до країн ЄС та Митного Союзу. Останньою обмежила імпорт Молдова, яка до цього споживала 70% української картоплі. Фактично, українські виробники можуть розраховувати лише на внутрішній ринок.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.