• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олія знову дорожчає
    Опубликовано: 2021-09-21 18:04:36

    Соняшникова олія в Україні, всупереч оптимістичним прогнозам, буде дорожчати. Біда прийшла, звідки її не чекали. Про це повідомляє rayonka, пише agronews.ua.

    У нинішньому році в Україні очікували непоганого врожаю соняшнику. Однак, незважаючи на це, аграріями довелося коригувати свої плани. У багатьох областях втрачена майже половина врожаю.

    Причиною стали шкідники, які пошкодили врожай соняшнику на корені. Причому, це явище набуло масового характеру. У багатьох регіонах через цієї напасті втрачена майже половина врожаю олійної культури.

    Так, в Держпродспоживбслужі повідомили про втрату до 48% врожаю соняшнику в Дніпропетровській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Тернопільській, Черкаській, Чернігівській та Харківській областях.

    Крім шкідників, що знищують рослини, в деяких областях поширюються ще й хвороби – біла і сіра гниль. Цією напастю вже уражено від 3 до 20% рослин в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Кіровоградській, Одеській та Чернігівській областях. Причому процес триває, і невідомо, скільки ще території посівів він захопить.

    Тому вже зараз з високою ймовірністю можна припустити, що навіть після збору врожаю ціна на соняшник, а значить і на соняшникову олію не впаде. А не виключено, що вона стане ще вище.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.