• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо українські агрокомпанії, які отримають гранти від ЄБРР
    Опубликовано: 2021-09-21 13:01:08

    Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський Союз (ЄС) надають нові гранти, щоб допомогти інноваційним українським компаніям, які використовують нові підходи для підвищення кліматичної стійкості. Про це повідомляє ЄБРР, пише agronews.ua.

    Як зазначається у повідомленні, шість компаній з України отримали кліматичні інноваційні ваучери. Ці кошти покривають 75% прийнятних витрат (до € 50 тис. без ПДВ) на інноваційні рішення та технології, ці приватні компанії використовують для протистояння кліматичним змінам.

    Інновації включають в себе сільськогосподарські дрони, будинки з конопель, «хороший» пластик та інше.

    Заступник голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко сказала:

    Я дуже вражена відданістю переможців рішенням насущної проблеми кліматичних змін за допомогою чистих технологій. Інвестування в інновації прискорює розвиток проривних чистих технологій, що мають великий вплив, а отже ЄБРР радий підтримати нові успішні українські компанії в рамках нашої програми кліматичних інноваційних ваучерів».

    Переможцями стали компанія з переробки пластикових відходів «Зе Гуд Пластик Компані», архітектурна студія «Екодар», виробник дріжджів «Ензим», інженерна фірма «Домініон», компанія «Віва Вікторія» і «Лабораторія перспективних ракетних двигунів», що займається ракетно-космічними технологіями .

    Так, архітектурна студія «Екодар» пропонує інноваційні енергоефективні та екологічні будинки, які будуються на конопляних блоків і дощок.

    Провідний виробник дріжджів в Україні компанія «Ензим» збільшує потужність свого біогазового реактора і зменшує обсяги стічних вод, що утворюються в процесі виробництва дріжджів.

    «Віва Вікторія» розробляє кліматичні системи з дистанційним управлінням для теплиць, які мають функції віддаленого доступу, вентиляції, обігріву, поливу, регулювання освітлення та внесення добрив.

    «Лабораторія перспективних ракетних двигунів» завершує розробку повнорозмірного дрона для внесення з повітря пестицидів або добрив, який замінить застарілі сільськогосподарські літаки Ан-2.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.