• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти прогнозують подорожчання картоплі
    Опубликовано: 2021-09-14 15:03:58

    Наприкінці жовтня ціна картоплі зросте, гуртові партії коштуватимуть від 7 грн/кг. Таку думку висловив заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інститут картоплярства НААН України Микола Фурдига. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

    «Рік був важкий, тому що Південь заливало. Там звичайно посадили вдвічі більше картоплі, але якість бажає кращого. Якщо брати центральний та західний регіони, то врожай є, але він нижчий на 20%. Все-таки ціна буде рости. Основна копка вже почалася. Бачимо, що такого виходу по продовольчій картоплі, що був минулого року немає. Тому я прогнозую, що ціна буде рости», — сказав Микола Фурдига.

    За його словами, все залежить від того, скільки ми будемо імпортувати.

    «Я думаю, що в кінці жовтня вона буде вартувати в межах 7 грн, як мінімум. Це я маю на увазі гурт. На сьогодні вона коштує 4 грн, а буде до 7 грн», — розповів експерт.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.