• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт продукції свинарства зріс до $10,5 млн
    Опубликовано: 2021-09-19 09:46:00

    Експорт продукції свинарства зріс до $10,5 млн

    Експортні поставки продукції свинарства упродовж 2021-го мали кращі результати ніж у 2020-му: за вісім місяців такі операції принесли 10,62 млн дол. США експортної виручки.

    Про це з посиланням на дані зовнішньої торгівлі Державної митної служби України повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

    Так, за січень-серпень за кордон спрямували 2,9 тис. т свинини, що принесло Україні 5,76 млн дол. США. Це на понад тисячу тон та 1,5 млн дол. США більше ніж рік тому. ТОП-3 основних ринків збуту, як і на початку 2021-го, — Об'єднані Арабські Емірати (44,2%), Гонконг (23,8%) та Грузія (6,8%). Найзатребуванішими експортними позиціями за підсумками січня-серпня стали морожена свиняча грудинка (45,3% експортованого), морожені свинячі лопатки та їх відруби (18,5%), а також інша обвалена морожена свинина (17,9%).

    Крім цього, вчетверо зросли обсяги експорту живих свиней забійних кондицій до Грузії: протягом восьми місяців 2021-го туди реалізували 1,38 тис. т живця, що принесло експортеру 2,02 млн дол. США валютної виручки від такої операції. При цьому, торішні поставки за відповідний період були вчетверо меншими — 0,33 тис. т. живою масою Крім цього, експорт інших морожених свинячих субпродуктів цього року приніс 2,84 млн дол. США валютної виручки. Це на пів мільйона доларів США більше ніж за аналогічний період 2020-го не зважаючи на скорочення обсягів відвантажень цієї продукції. Зокрема, за січень-серпень вітчизняні експортери спрямували за кордон 3,9 тис. т морожених свинячих субпродуктів проти 4,37 тис. т.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.