• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені створили унікальну пшеницю
    Опубликовано: 2021-09-09 18:09:54

    Вчені з британського Інституту досліджень сільськогосподарських культур Rothamsted Research проводять  випробування пшениці, використання  якої повинно знизити рівень акриламіду в випеченому хлібі. Про це повідомляє foodingredientsfirst, пише agronews.ua.

    Акриламід утворюється в результаті реакції між аспарагіном і цукрами вважається канцерогенним.

    Подібні дослідження є безпрецедентними для континентальної Європи, де діють суворі норми ГМ. Однак Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства країни дозволив випробування з урахуванням їхньої важливості для здоров’я людини.

    “Ми вважаємо, що рівень аспарагіна в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна”, – говорить керівник проекту в Rothamsted Research, професор Найджел Гелфорд.

    За його словами, було виявлено, що акриламід викликає рак у гризунів, хоча епідеміологічні дослідження, що зв’язують цю речовину з раком у людей, “неоднозначні”.

    Дослідження Rothamsted Research триватимуть до п’яти років, і завершиться у 2026 році. Якщо вони пройдуть успішно, то нову пшеницю будуть висівати у вересні-жовтні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.