
09 сен, 18:09
.jpeg)
Вчені з британського Інституту досліджень сільськогосподарських культур Rothamsted Research проводять випробування пшениці, використання якої повинно знизити рівень акриламіду в випеченому хлібі. Про це повідомляє foodingredientsfirst, пише agronews.ua.
Акриламід утворюється в результаті реакції між аспарагіном і цукрами вважається канцерогенним.
Подібні дослідження є безпрецедентними для континентальної Європи, де діють суворі норми ГМ. Однак Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства країни дозволив випробування з урахуванням їхньої важливості для здоров’я людини.
“Ми вважаємо, що рівень аспарагіна в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна”, – говорить керівник проекту в Rothamsted Research, професор Найджел Гелфорд.
За його словами, було виявлено, що акриламід викликає рак у гризунів, хоча епідеміологічні дослідження, що зв’язують цю речовину з раком у людей, “неоднозначні”.
Дослідження Rothamsted Research триватимуть до п’яти років, і завершиться у 2026 році. Якщо вони пройдуть успішно, то нову пшеницю будуть висівати у вересні-жовтні.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329242.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM