• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Протягом року 47,5 тис. українців звернулися до Посольства США в Україні за неіміграційною візою
    Опубликовано: 2005-09-28 12:36:00
    З вересня 2004 року по вересень поточного року до Консульського відділу Посольства США в Україні звернулися за неіміграційною візою понад 47,5 тис. українців. Близько 3 тис. студентів взяли участь у літніх програмах обміну, повідомила генеральний консул МеріКей Карлсон.
    МеріКей Карлсон зазначила, що з метою прискорення та полегшення процедури подання документів Посольство США в Україні здійснило ряд заходів. Зокрема, проведена реконструкція будівлі Консульського відділу, на що уряд США інвестував 180 тис. доларів. При цьому приміщення для відвідувачів зільшено вдвічі. Записатися на візову співбесіду тепер можна електронною поштою і визначити для себе зручну дату. Інформація про процедуру отримання візи представлена на web-сайті usembassy/visa.
    Відтепер оплату візового збору в розмірі 100 доларів можна здійснити в національній валюті в зручний для себе час (після роботи і у вихідні) в трьох відділеннях "ПроКредит Банку", тоді як раніше оплату приймав лише один касир в приміщенні Консульства. Цю операцію банк здійснює безкоштовно.
    Генеральний консул повідомила, що термін очікування неіміграціної візи становить 28 днів, проте є 5 програм, за якими візу можна отримати в прискореному режимі, зокрема, для студентів за програмами обміну, для ділових людей, за станом здоров'я, чи певними подіями в родині, а також при використанні електронної візової анкети.
    Загалом візи надаються в середньому 65% аплікантів. МеріКей Карлсон закликала не вдаватися до посередників з метою уникнення шахрайства, а звертатися за візами безпосередньо до Консульського відділу. Крім 100 доларів, ніякої іншої плати немає. Сама віза для українців безоплатна.
    З 1 травня поточного року Консульство США у Києві оформляє й іміграційні візи. Раніше для цього треба було їхати до Варшави. Оформлення візи для "зеленої карти" ще здійснюється там, але незабаром воно буде робитися й в Україні.
    Урядовий портал
     
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.