• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, коли знизяться ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2021-08-18 14:07:59

    Незначне зниження цін прогнозується на початок збирання кукурудзи. Тож сільгоспвиробникам не варто поспішати з продажами. Про це повідомила аналітик зернового ринку консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич, пише agronews.ua.

    «У своєму звіті від 12 серпня USDA (Міністерство сільського господарства США. — Прим. ред.) знизило прогноз виробництва озимої пшениці в основних країнах-виробниках: США, Канаді та Росії. В той же час вони підвищили прогноз виробництва в Україні до 30 млн т. Тому навіть якщо вітчизняні експортери поставлять ціну злегка нижче ринкової, вона все одно буде дуже високою: вже сьогодні я чула про $290/т (FOB)», — зазначає Марина Маринич.

    За її словами, аналогічна ситуація складається з ячменем і житом. За прогнозом USDA, виробництво ячменю в Україні становитиме 10 млн т. На цьому тижні ціни на нього сягнули $250/т (FOB), а 13 серпня різко збільшились до $270/т.

    «Попит на жито теж має зрости, адже основні виробники — Німеччина, Польща та Росія — скоротили виробництво. В Україні врожай жита очікується трохи меншим від минулорічного. Але загалом перспективи теж дуже добрі», — прогнозує Марина Маринич.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.