• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що допоможе Україні реформувати лісову галузь
    Опубликовано: 2021-08-17 15:03:11

    Світовий банк допоможе Україні створити дієвий кліматичний фонд, який співфінансуватиме через прозорі процедури програми з декарбонізації і модернізації. Про це повідомляє Міндовкілля, пише agronews.ua.

    Відповідна домовленість була досягнута під час онлайн-зустрічі міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Арупом Банерджі, головою Світової практики з питань захисту довкілля, природних ресурсів та блакитної економіки для Європи та Центральної Азії Ксенією Львовскі та лідером програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Бахером Ель-Хіфнаві.

    «Світовий банк надійний партнер Міндовкілля у низці проєктів, і ми сподіваємося на успішне їх продовження та розширення, особливо у створенні ефективного кліматичного фонду. Це нова фінансова інституція, яка співфінансуватиме через прозорі процедури програми з декарбонізації і модернізації. Для нас надважливо отримати такого надійного партнера у розвитку кліматичних фінансів, що акумулює досвід світових країн із створення та оптимальних алгоритмів роботи таких фондів», – зазначив Абрамовський.

    Міністр ознайомив представників Світового банку із кроками, які вже зроблені міністерством у контексті основних пріоритетів, пов’язаних зі зміною клімату — кліматична політика, розвиток лісової галузі, управління відходами та природно-заповідного фонду.

    І це лише частина великої реформи, яка передбачає зміну системи управління лісовою галуззю», – ідеться у повідомленні.

    Перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Богдан Боруховський поінформував про реформування лісової галузі та останні важливі рішення у цій сфері, зокрема про інвентаризацію лісів; запровадження 100% продажу ділової деревини через відкриті аукціони; прийняття у першому читанні законопроєкту № 5650 про збереження самосійних лісів; розробку законопроєкту про залучення інвестицій у лісорозведення; прийняття постанови щодо обмеження суцільних рубок в Карпатах; розроблення стратегії управління лісами до 2035 року.

    Світовий банк вітає успіхи України у кліматичній політиці та впровадженні сталого управління лісами. Ми раді констатувати, що той порядок денний, який виконує Україна, є надзвичайно важливим. На сьогодні маємо ефективну та перспективну співпрацю та плануємо започатковувати нові проєкти, допомагати у законотворчих процесах експертною допомогою», – повідомила Львовскі.

    За її словами, для Світового банку важливо, аби у сфері захисту довкілля відбувалися зміни та реформи, і тоді банк надаватиме технічну і консультативну допомогу, кредитні кошти.

    За її словами, напрямків співпраці може бути багато, «але наразі пріоритетні, де ми можемо ділитися досвідом, – кліматичні фінанси, лісове господарство, управління відходами, запобігання промисловому забрудненню та розвиток біорізноманіття».

    За результатами зустрічі домовилися про співпрацю у підготовці аналітичного звіту про кліматичні цілі і розвиток економіки. Цей документ стане ґрунтовним дослідженням ефекту від впровадження кліматоохоронних заходів на економічний розвиток країн. Україна стала однією з 25 ключових країн, для яких підготують такий звіт.

    Також домовлено про підготовку стратегії партнерства між Україною та Світовим банком, яка складатиметься із коротко- та довгострокових проєктів на наступні 5 років. Важливо, щоб пріоритетні напрямки екологічного порядку денного України знайшли своє відображення у цьому документі. Насамперед, це кліматична політика, реформа лісової галузі, управління відходами, розвиток природно-заповідного фонду та збереження біорізноманіття.

    Досягнута домовленість про створення Українського кліматичного фонду; про проведення технічних дискусій по низці законопроєктів та продовженні спільної аналітичної та законотворчої роботи; розвиток і проведення масштабної інституційної реформи лісового господарства.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.