• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ціни на сою нового врожаю
    Опубликовано: 2021-08-11 11:07:26

    Різке зростання цін на олійні культури за останній рік продовжує підтримувати котирування сої, ріпаку та соняшника на високому рівні, і навіть підвищення прогнозів врожаю для України поки не призвело до зниження цін. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Експерти агенції прогнозують, що незважаючи на скорочення площ сівби, врожай сої цьогоріч буде на 20% більшим, ніж торік, та сягне 3,7 млн т, оскільки завдяки сприятливій погоді середня врожайність виросте на 23% до 2,57 т/га.

    Наразі ціни попиту на сою без ГМО майбутнього врожаю складають 590-610 $/т для поставок в порт, що на 205 $/т або 53% перевищує рівень цін на цю ж дату у минулому році. Водночас форвардні ціни на сою з ГМО перевищують торішні лише на 39-44% або 133-135 $/т та складають 490-495 $/т СРТ-порт.

    На базисі DAP (кордон з Польщею або Білоруссю) форвардні ціни попиту на сою без ГМО на 232-240 $/т або 61-65% перевищують торішні та сягають 610-615 $/т.

    Серед основних чинників, що підтримують ціни на сою майбутнього врожаю на такому високому рівні, експерти називають загальну тенденцію сезону 2020/21, який відзначився високою волатильністю та значними рівнями цін. Котирування підтримують суміжні ринки, зокрема кукурудзи та соняшникової олії, а також різке зростання імпортного попиту з боку Китаю на тлі відновлення поголів’я свиней та перемоги над АЧС.

    По мірі наближення нового сезону ціни стабілізуються, проте ситуація залишається невизначеною. Насамперед, це обумовлено можливими проблемами з врожаєм сої та кукурудзи у Південній Америці. Тому наступний сезон також триматиме трейдерів у напрузі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.