• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найзатребуваніші аграрні професії в Україні
    Опубликовано: 2021-08-01 11:03:48

    Роботодавці з агросфери, найчастіше шукають технологів харчового виробництва (12% від загального числа вакансій технологів в категорії), технологів сільськогосподарського виробництва (12%), технологів м’ясо- і територію підприємства (25%) і технологів зернових (25%). Про це повідомляє grc.ua, пише agronews.ua.

    «Вакансій для технологів озеленення (1.5%) і вузькопрофільних фахівців: технологів, що спеціалізуються на вирощуванні кукурудзи (1%), сої (1%), ріпаку (1%), цукрових буряків (1%) і т.д. — набагато менше», — йдеться в повідомленні.

    Заробітна плата фахівців залежить від їх спеціалізації та досвіду роботи. Так, середня компенсація технолога харчової промисловості становить близько 22 тис. грн.

    Початківець фахівець зі сфери м’ясо- і птахоперереробного виробництва може розраховувати на компенсацію від 13,1 до 19,5 тис. грн (57% всіх пропозицій про роботу категорії). «43% пропозицій про роботу зі сфери с/г виробництва обіцяють технологам оклад від 12,8 до 17,9 тис. грн.

    Найбільша середня компенсація у технологів, що спеціалізуються на виробництві зернових — близько 23 тис. грн. При цьому, 11% технологів напрямки можуть розраховувати на компенсацію від 45 тис. грн, а ще 11% — на суму від 53,2 тис. грн», — зазначили аналітики. Додамо, що в Україні дуже гостра нестача кваліфікованих агротехнологів. За різними напрямками, середній конкурс на одну позицію ставлять менше однієї особи.

    Так, наприклад, в категорії «м’ясо- і птахоперереробного виробництва» вакансії перекривають потребу на 167%, в категорії «виробництво зернових» — на 200%. «Щоб залучити й утримати персонал, роботодавці зі сфери агро обіцяють офіційне працевлаштування (78% всіх вакансій), навчання за рахунок компанії (тренінги, участь у семінарах і конференціях пропонують 65% роботодавців), оплату мобільного зв’язку (90%), бонуси за результатами роботи (62%)», — підкреслили фахівці.

    Крім того, деякі компанії готові оплачувати житло для іногородніх або представляти гуртожиток (44% всіх пропозицій про роботу технологами в агро), надавати службовий автомобіль (23%) і харчування за рахунок компанії (33%). При цьому, про регулярний перегляд заробітних плат і можливості кар’єрного росту говорять тільки 15% роботодавців.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.