• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, скільки коштують персики в Україні
    Опубликовано: 2021-07-31 14:01:12

    В Україні розпочався сезон персиків – на ринках та в магазинах є як вітчизняні, так і закордонні – на будь-який смак, проте дорожчі, ніж торік – ціни на наші персики стартують від пів сотні гривень, а закордонні принаймні вдвічі дорожчі. Про це повідомляє  Сьогодні, пише agronews.ua.

    Персики на ринках – які завгодно. Обрати стиглі легко – жовтий корінчик і м’який плід. Та найсмачніші персики мають бути трохи неправильної форми.

    Торік, кажуть продавці, ціни були нижчими. Ольга, яка торгує фруктами не перший рік, зізнається, що персики подорожчали щонайменше на 10-15 гривень.

    “Трошки дешевше був торік – 40-45, 50, 35. Ще може трошки зменшиться ціна, але не набагато”, – каже вона.

    Вдвічі дешевші персики там, де їх вирощують, на Одещині та Херсонщині.

    “Ціна формується виключно по ринку, як себе веде ринок. Ринкова ціна відризняється від тої, яку ми відпускаємо – плюс 24-25 гривень”, – пояснює директор агрофірми “Білозерський” Юрій Попутько.

    Та цьогоріч урожай на Херсонщині через холодну весну не надто вдалий, скаржиться агроном Володимир Вдовеченко, який 48 років доглядає за фруктовими садами.

    “Перепад температури в березні, увечері +3, а на ранок +19. Якість уся однакова, крім урожайності – на 10 днів усі сорти запізнюються, спека вносить свої корективи і воно починає доганяти”, – каже він.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.