В Україні розпочався сезон персиків – на ринках та в магазинах є як вітчизняні, так і закордонні – на будь-який смак, проте дорожчі, ніж торік – ціни на наші персики стартують від пів сотні гривень, а закордонні принаймні вдвічі дорожчі. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.
Персики на ринках – які завгодно. Обрати стиглі легко – жовтий корінчик і м’який плід. Та найсмачніші персики мають бути трохи неправильної форми.
Торік, кажуть продавці, ціни були нижчими. Ольга, яка торгує фруктами не перший рік, зізнається, що персики подорожчали щонайменше на 10-15 гривень.
“Трошки дешевше був торік – 40-45, 50, 35. Ще може трошки зменшиться ціна, але не набагато”, – каже вона.
Вдвічі дешевші персики там, де їх вирощують, на Одещині та Херсонщині.
“Ціна формується виключно по ринку, як себе веде ринок. Ринкова ціна відризняється від тої, яку ми відпускаємо – плюс 24-25 гривень”, – пояснює директор агрофірми “Білозерський” Юрій Попутько.
Та цьогоріч урожай на Херсонщині через холодну весну не надто вдалий, скаржиться агроном Володимир Вдовеченко, який 48 років доглядає за фруктовими садами.
“Перепад температури в березні, увечері +3, а на ранок +19. Якість уся однакова, крім урожайності – на 10 днів усі сорти запізнюються, спека вносить свої корективи і воно починає доганяти”, – каже він.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua