• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо продукти, що очікують різкого підвищення цін
    Опубликовано: 2021-07-31 13:09:59

    Експерти прогнозують нове подорожчання продуктів. Ціна на овочі та фрукти буде залежати від врожаю, але є деякі продукти, на які цінники точно перепишуть. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.

    Рекордсмени цього літа – цукор і соняшникова олія. Посмажити млинці стане на 90% дорожче, ніж минулого року. Захмарні ціни на олію – а це 70 гривень за літр. Експерти це пояснюють попитом на соняшник у світі.

    “Якщо олія піднялася на західних ринках – в Туреччині, на наших ринках Євросоюзу і в інших регіонах – то підприємцям, які виробляють масло, невигідно її продавати за нижчими цінами на внутрішньому ринку, ніж вони можуть продати на експорт. Тобто головна причина – це зовнішнє подорожчання”, – пояснює економіст Євген Невмержицький.

    Не інакше як “білим золотом” тепер варто називати цукор. Найбільше ціна виросла в останні тижні, коли почався сезон консервацій. Ну і цим, звісно, на думку експертів, скористалися виробники.

    З вересня продукти знову зростуть у ціні. І якщо на цукор і олію ціна не зміниться, на 20% можуть подорожчати м’ясо, молоко і яйця. Ціна на овочі та фрукти буде залежати від нових врожаїв і погоди.

    Як зізнаються українці, є і своя економія – не дивлячись на ціни, їсти менше не стали, зате шукають знижки і акційні пропозиції.

    Холодна весна, погодні умови, транспортні витрати і подорожчання продовольства в усьому світі – так економісти пояснюють ситуацію з продуктами в Україні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.