• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні потрібно збільшувати кількість малих сільгоспвиробників
    Опубликовано: 2021-07-25 11:08:03

    У Мінагрополітики за підтримки Продовольчої організації ООН (FAO) відбулося публічне обговорення «Потенціал країни у розвитку продовольчих систем. Національний діалог». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства, пише agronews.ua.

    Міністр Роман Лещенко розповів учасникам про важливі правові зміни, які стосуються продовольчої безпеки, та які того ж дня були ухвалені Верховною Радою України й Урядом. Йдеться про підтримку виробників органічної продукції, зміни до розділу XI «Перехідні положення» Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». А також про підтримку фермерів і відкриття для них доступу до кредитів.

    Він також окреслив поточний стан розвитку тваринництва, показники врожайності, зазначивши, що і в цьому році отримаємо понад 70 млн. тонн зерна, з яких близько 27–28 млн. тонн – пшениці.

    Заступник міністра економіки, Торговий представник України Тарас Качка зауважив, що національний діалог із продовольчих систем – це можливість обговорити ключові принципи розвитку продовольчих систем у контексті світових трендів.

    Учасники заходу акцентували на необхідності збільшення відсотка мікро- та малих сільгоспвиробників, на розвитку ланцюжків створення вартості, орієнтованих на підтримку малих та середніх виробників.
    Також акцентувалося на необхідності переходу до стійких моделей виробництва й збуту, розвитку фінансових інструментів підтримки АПК, у тому числі в розрізі підтримки виробництва продукції з доданою вартістю тощо.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.