• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Винайдено вакцину, яка захищає бджіл від пестицидів
    Опубликовано: 2021-07-24 13:07:31

    У наші дні багато говорять про вакцини, але не для бджіл. Студент Корнельського університету, що в США, вважає, що оскільки наші найважливіші запилювачі регулярно стикаються зі смертельними пестицидами, про бджолину вакцину слід говорити.  Про це повідомляє pasika.news, пише agronews.ua.

    Однак Джеймс Вебб пішов далі розмов: він таку вакцину винайшов. Це мікрочастинка розміром як зернятко пилку. Вона містить сполуку, що нейтралізує дію одного з пестицидів, який часто використовується і є надзвичайно небезпечним для бджіл. Бджоли, що вживали вакцину, демонстрували надзвичайно високу виживаність, після дії пестицидної сполуки малатіон.

    Фермент, який містить вакцина, потрапляє до системи травлення і розщеплює малатіон до того, як той дістанеться мозку бджоли. Перший продукт був ефективним лише для однієї основної хімічної речовини, що використовується в сільськогосподарських пестицидах, але Вебб намагається розробити інші, а також створити препарат для диких бджіл.

    Наприклад, та сама технологія мікрочастинок, на яку надихнув пилок, може бути наповнена спеціальною олією, яка вбирає інші пестициди, як губка. Тому, коли бджола «йде до ванної кімнати» і мікрочастинки залишають її організм, пестициди не повертаються в навколишнє середовище.

    «Наразі ми не знайшли жодного пестициду, який не може бути захоплений за допомогою такої технології», — пише Джеймс Вебб.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.