• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін скоротив лісгоспам відсоток відрахувань до держбюджету
    Опубликовано: 2021-07-16 11:03:56

    Кабінет міністрів України прийняв постанову про Порядок відрахування лісогосподарськими підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку.

    Як повідомляє прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища та екології, тепер державні лісгоспи будуть відраховувати до бюджету 50% чистого прибутку. До цього відрахування частини чистого прибутку становило 80%, на розвиток підприємства залишалося лише 20%.

    Таким чином, лісові господарства залишатимуть собі 50%, 30% з яких в обов’язковому порядку будуть спрямовані на придбання основних засобів, необхідних для проведення заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів.

    У Мінекології зазначають, що це дозволить закуповувати більше протипожежної техніки з обладнанням та систем спостереження для запобігання виникненню лісових пожеж.

    Крім того, підприємства зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для висадки 1 млрд дерев у рамках програми Президента України «Зелена країна».

    За прогнозами, чистий дохід від реалізації продукції збільшиться до 20 млрд грн, а чистий прибуток — до 500 млн гривень.

    В середньому по галузі податки становлять 42% від чистого доходу від реалізації продукції. При поліпшенні фінансових показників можливий перегляд частини чистого прибутку до 30%.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.