• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Харківщині зросло виробництво тваринницької продукції
    Опубликовано: 2021-07-07 12:01:03

    Цього року в області збільшилося поголів’я сільськогосподарських тварин та зростають обсяги виробництва тваринницької продукції. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА, пише agronews.ua.

    Так, у порівнянні з минулим роком в сільськогосподарських підприємствах зросло виробництво тваринницької продукції, а саме:

    – вирощування великої рогатої худоби в живій вазі – на 6,9%;

    – вирощування свиней в живій вазі – на 16,6%;

    – реалізація свиней на забій в живій вазі  – на 24,8%;

    – виробництво молока  – на 2,3%.

    Також у поточному році в сільськогосподарських підприємствах збільшилося поголів’я сільськогосподарських тварин у порівнянні з минулим роком: велика рогата худоба – на 1,6%, зокрема корови – на 2,2%; свині – на 4,6%.

    «На сьогодні Харківська область займає 3 місце серед регіонів за обсягами виробництва молока сільськогосподарськими підприємствами. Також ми входимо у першу п’ятірку областей за показниками чисельності поголів’я великої рогатої худоби, поголів’я корів, збільшення чисельності корів у порівнянні з минулим роком», – зазначили в департаменті АПР Харківської ОДА.

    У галузі харчової та переробної промисловості також відмічається позитивна динаміка виробництва.

    За січень-травень поточного року у порівнянні до аналогічного періоду минулого року зросло виробництво ковбасних виробів та продуктів подібних з м’яса на 29,8%, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів – на 16,0%, сиру свіжого неферментованого – на 19,5% та печива солодкого, вафель – на 2,3%.

    Область займає провідні позиції серед регіонів України з виробництва зерен зернових культур плющених, перероблених у пластівці – 1 місце, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – 1 місце, ковбасних виробів та продуктів подібних з м’яса – 2 місце, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів – 2 місце, сиру свіжого неферментованого – 3 місце, олії соняшникової нерафінованої – 4 місце.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.