• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виключення птахівників з платників єдиного податку 4 групи вб’є галузь – Богданець
    Опубликовано: 2021-06-21 10:05:41

    Законопроектом 5600 пропонується виключити з платників єдиного податку 4 групи платників, видом діяльності яких є розведення свійської птиці, страусів та перепелів. Про це в ексклюзивному коментарі для agronews.ua повідомив депутат Верховної Ради України, Голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Андрій Богданець.

    “Шановні колеги! Звертаю вашу увагу, що  законопроект 5600 вб’є таку галузь народного господарства, як птахівництво.  Цим проектом пропонується виключити з платників єдиного податку 4 групи платників, видом діяльності яких є розведення свійської птиці, страусів та перепелів. Невже кабінет міністрів не володіє інформацією, що ці підприємства і так працюють у збиток. Що більше 80% собівартості продукції складають  корми, які цього року зросли майже у 2 рази? Тобто, ми для виробників зерна, для трейдерів робимо преференції у вигляді ПДВ у розмірі 14%, а галузь, яка створює додану вартість та робочі місця знищуємо?”- зауважує Андрій Богданець.

    Він додав, що через збитковість галузь вже скоротилася на 15%. Зупинило свою діяльність біля 29 підприємств, скорочено 15 тис. робочих місць, значно зменшився експорт.

    “Якщо ми приймемо цю норму, ми покладемо всі 400 підприємств галузі”, – резюмував народний депутат.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.