• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Івано-Франківщині розробляють унікальну програму розвитку фермерства
    Опубликовано: 2021-06-17 09:06:37

    У рамках участі Калуської громади у конкурсів грантів від громадської організації «Громада UA» під назвою «Про фермерство» у Калуші відбувся захід «Розвиток фермерства у Калуській громаді: перспективи та можливості». У міській раді переконані, що розвиток фермерського господарства сприятиме сталому розвитку сільських територій, забезпечить життя сіл, зайнятість населення та отримання доходів. Про це повідомляє Незалежність, пише agronews.ua.

    Заступник начальника управління економічного розвитку Калуської громади Юрій Тимків вважає, що фермерство — це сталий розвиток малого і середнього підприємництва.  А сам  фермер — це не тільки особа, яка створює готовий продукт, але й робочі місця.

    В рамках даного грантового проєкту експерти громадської організації пропонують здійснити аудит земель в одному із старостинських округів. Також нададуть консультаційну допомогу для того, щоб можна було провести аудит земель по всіх старостинських округах і розвивати фермерство у  селах.

    Переможцями у конкурсі грантів «Про фермерство»  стали Долинська, Белзька та Жовківські громади. Калуська територіальна громада перемогу не здобула, але експерти «Громада UA»  та сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» вирішили надати Калуській громаді консультативну допомогу у розробленні комплексної програми розвитку фермерства та допомогу в її запуску.

    За словами юриста ГО «Громада UA» Тараса Миська, їхня громадська організація проводила конкурс на підтримку фермерства тому, що бачить в цій галузі потенціал для громади.

    “Ми оголосили конкурс, щоб допомогти написати громадам стратегії саме по фермерству. Зокрема як залучити фермерів, активізувати їхню роботу і як відповідно допомогти розвиватися. Адже це добробуд для громади і це є наповнення місцевого бюджету”, – повідомив він.

    Тарас Мисько зазначив, що хоч Калуш не виграв, але був також зацікавлений у співпраці . В майбутньому буде проведена презентаційна зустріч, де будуть вислухані проблеми, на які нададуть відповіді та рекомендації.

    Перепони у розвитку фермерства експерти вбачають у недостатній не інформованості людей у даній галузі, тому готові у цьому допомагати, вважає дорадниця сільськогосподарського дорадчого центру “Фермерська Країна» Андріана Змизла.

    “Наше завдання інформувати людей про можливості, щоб розуміли, що не все так погано і що є люди, які хочуть їм допомогти просто потрібно об’єднуватися і потрібне бажання”, – зауважила вона.

    У всіх громадах Прикарпаття в тому числі і в Калуській експерти вбачають потенціал до розвитку туристичного бізнесу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.