• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як здорожчали ціни на абрикоси та сливи
    Опубликовано: 2021-06-15 15:06:45

    На прилавках також починають з’являтися перші абрикоси і сливи, поки що привізні, бо вітчизняні фрукти ще дозрівають. З урахуванням дощів, їх урожай в цьому році буде меншим, ніж передбачали фермери. Про це повідомляє TodayUA, пише agronews.ua.

    Економісти прогнозують, що ціни на вишню, абрикоси, персики і сливи цього літа будуть вищі минулорічного цінника в середньому на 15%. Вартість черешні вже побила європейський рекорд. Кілограм на ринках коштує від 120 до 200 грн, що дорожче, ніж рік тому. Ранній урожай був знищений рясними дощами, але ще залишається надія на більш пізні сорти.

    Тим часом полуниця на українських прилавках вже коштує 35-40 грн /кг. Ціни до кінця червня впадуть ще більше, але господині вже зараз можуть починати робити запаси на зиму, адже сезон полуниці зазвичай закінчується дуже швидко.

    А ось ціни на ранні овочі – кабачки, спаржу, буряки, капусту поки не радують. За останній тиждень подешевшали тільки огірки, помідори і болгарський перець. Фермери прогнозують падіння цін на овочі на початок липня, коли почнуться збори грунтових сортів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.