• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні очікується зниження ціни на цукор
    Опубликовано: 2021-06-12 13:06:48

    У найближчі два місяці очікується зниження цін на цукор ще на 1-2 гривні. Ціни на цукор в Україні продовжують знижуватися – на 1 червня кілограм цукру коштував 24,9 грн/кг, а в найближчі два місяці очікується зниження цін ще на 1-2 гривні. Про це розповів генеральний директор Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Роман Сластьон, повідомляє прес-служба асоціація, пише agronews.ua.

    Він зазначив, що компенсувати дефіцит цукру на ринку України вдалося шляхом завезення імпортного цукру-сирцю.

    “Якщо станом на 1 травня ціна на цукор становила близько 25,05 грн/кг, то завдяки надходженню на ринок перероблених партій сировини на 1 червня ціна вже опустилася до 24,9 грн/кг. Були вирішені проблеми з подальшим імпортом цукру-сирцю з ЄС, тому чергові поставки мають перекрити ринковий дефіцит в 150 тис. тонн. В результаті очікується зниження цін у червні-липні на 1-2 грн”, – прогнозує Сластьон.

    Україна в поточному маркетинговому році (МР, вересень 2020 – серпень 2021) скоротила виробництво цукру до 1,1 млн тонн, що на 31% менше в порівнянні з попереднім сезоном (1,48 млн тонн). Згідно з дослідженням Київської школи економіки, ціни на цукор в Україні в січні 2021 року зросли в 1,5 раза.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.