• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стартап розробив нову формулу корисної солі
    Опубликовано: 2021-04-08 11:02:11

    MicroSalt створила удосконалену формулу солі. Новий продукт позиціонується як більш здоровий та має нижчий вміст натрію. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

    Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу. Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в 100 разів менша за традиційну та потребує меншої кількості задля досягнення того ж рівня смаку.

    Розробник описує свій продукт як «частинки, покриті нанорозмірними кристалами солі, розміром від 0,2 мкм до 0,6 мкм. Носій (зазвичай мальтодекстрин) діє як транспортна молекула для доставки дрібних кристалів солі. Ці кристали природним чином прикріплюються до носія за допомогою електростатичних сил».

    MicroSalt® розчиняється майже відразу через надзвичайно малий розмір кристалів. У компанії запевняють, що їх продукт забезпечує однаковий рівень солоності порівняно з традиційним, маючи на 50% менше натрію. У планах — збільшити цей показник до 80%.

    MicroSalt створила власну лінійку картопляних чіпсів, використовуючи інноваційну сіль. Але її основним бізнесом є продаж солі як інгредієнта іншим харчовим компаніям. MicroSalt® ідеально підходить для нанесення на сухі поверхні, такі як чіпси, горіхи, сухарі, попкорн та багато інших закусок.

    Інноваційна сіль краща за інші продукти зі зниженим вмістом натрію, що існують на ринку, оскільки в сучасних альтернативах використовується хлористий калій. Але хлористий калій — це не та сама сіль, він має інший смак. MicroSalt все ще використовує справжню сіль, але в іншій формі.

    До слова, підхід MicroSalt до зменшення споживання солі подібний до методу DouxMatok для зменшення споживання цукру. DouxMatok виробляє «більш ефективний» цукор, зв’язуючи його з діоксидом кремнію, результатом чого є краща дифузія. Це дозволяє отримати солодкий продукт, використовуючи на 40% менше цукру.

    За рахунок краудфандингу MicroSalt планує зібрати 750 тис дол США. Станом на 2 квітня було зібрано майже половину.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.