• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податок на м’ясо пропонують ввести дві країни ЄС
    Опубликовано: 2021-03-19 14:06:43

    Останнього тижня в ЄС вже дві країни почали закликати про додатковий податок на м’ясо: Нідерланди та Німеччина. Про це повідомляє MeatNews, пише agronews.ua.

    Нідерланди
    Нідерландська політична партія просить податок на м’ясо. Нещодавно було запропоновано дуже високий податок на худобу, яку забивають. Зокрема, це застосовуватиметься під час транспортування тварини на бійню.

    Головна Асоціація голландського м’ясного сектору (COV) мобілізувалась проти пропозиції Партії тварин (PvdD) створити дуже високий податок на худобу, яку вбивають. Зокрема, це застосовуватиметься під час транспортування тварини на бійню.

    COV назвав цю пропозицію нереальною, небажаною та контрпродуктивною, оскільки вона є додатковим податком для голландських фермерів. Згідно з розрахунками, у разі затвердження це означатиме оподаткування фермерів річною сумою, що перевищує мільярд євро, в той час, коли ці компанії вже стикаються з багатьма проблемами. Насправді, увесь голландська м’ясна галузь давно сперечається про те, як забезпечити реальну ціну за худобу для рішення поточних та майбутніх ініціатив щодо сталого розвитку.

    Згідно з COV, податкові ставки, запропоновані PvdD, для деяких тварин мають однаковий рівень або більше, ніж ціна продажу, і лише з цієї причини вони не є реалістичними. Голландське м’ясо буде мати ціну на ринку на ринку таку, що м’ясо з інших країн ЄС потрапить до голландських споживачів.

    Німеччина
    Німеччина закликає до податку на благополуччя тварин і обов’язкового маркування благополуччя тварин. Федеральна рада вимагає від уряду стратегії фінансування трансформації тваринництва.

    На своєму останньому засіданні 5 березня Федеральна рада Німеччини подала запит до уряду щодо стратегії фінансування перетворення тваринництва на більш екологічно чисте та гуманне. Для цього пропонується податок на м’ясо, молоко та інші продукти тваринного походження, що стосуються благополуччя тварин.

    Виконання Комісії Борчерта
    Федеральний уряд закликав швидко вжити конкретних заходів для виконання рекомендацій так званої Комісії Борчерта з метою забезпечення необхідних умов для трансформації тваринництва.

    Міністерство сільського господарства та продовольства (BMEL) 2 березня представило результати незалежного техніко-економічного обґрунтування за пропозиціями Комісії Борчерта. Основними висновками були:

    – дослідження показує, які дії юридично можливі для фінансування та сприяння перетворенню тваринництва в Німеччині та Європі, і які виключалися з юридичних або інших причин.

    – дослідження підтверджує, що фермерам повинні бути компенсовані витрати на ремонт ферми для сприяння добробуту тварин. Загальні витрати на фінансування, як очікується, в цілому:

    2,900 млн євро у 2025 році;

    4,300 мільйонів євро у 2030 році;

    4,000 мільйонів євро в 2040 році.

    Податок на благополуччя тварин як важливий компонент
    На думку Федеральної ради, введення податку на благополуччя тварин на м’ясо, молоко та інші продукти тваринництва є ключовим елементом фінансування трансформації тваринництва, яке також підтримується більшістю споживачів. Податок призначений для покриття додаткових витрат на більш високі стандарти благополуччя тварин.

    Етикетка благополуччя тварин для кращого маркування
    Федеральна рада також вважає важливим введення обов’язкової державної етикетки благополуччя тварин. Багато споживачів вимагають, щоб етикетки харчових продуктів надавала інформацію про добробут тварин під час вирощування, транспортування та забою.

    Що ж буде далі?
    Наразі у всьому Євросоюзі обговорюються питання благополучча тварин. Наразі саме воно є одним з провідних для модернізації та є ключовим у питаннях державних компенсацій при будівництві чи модернізації тваринних ферм.

    Слід очікувати, що заклики сохожі на голландські будуть звучати вкрай рідко. При цьому, слід відмітити, що кроки, які зараз робить Німеччина, будуть спостерігатись і у інших країнах. Вірогідніше, такі кроки будуть спостерігатись у країн-лідерів з вирощування тварин в ЄС: Німеччина, Данія, Нідерланди, Іспанія.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.