• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лещенко назвав ключові напрямки розвитку агросектору в Україні
    Опубликовано: 2021-03-01 14:07:49

    Роман Лещенко виділив основні напрямки роботи відновленого міністерства і проблемні питання, які сьогодні є ключовими для аграріїв. Про це Міністр аграрної політики та продовольства України повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

    “Стратегія – 2030 з розвитку аграрного сектору – не заради чергової стратегії. Аграрна дорожня карта напрацьовується спільно з галузевими асоціаціями. Це буде, власне, робочий дієвий документ, який визначатиме базові цілі і візію розвитку по кожному із напрямів АПК”, – написав він.

    За словами міністра, планується відновлення повного функціоналу Мінагрополітики. Україна, яка є одним з «гарантів продовольчої безпеки у світі» і забезпечує понад 40% валютної виручки від експорту, повинна мати профільне міністерство з усіма необхідними регуляторами і функціями. Це загальноєвропейська практика. Така стратегія буде застосована і в Україні, і для цього є повна підтримка всіх профільних асоціацій.

    Що стосується земельної реформи, Лещенко зауважив, що вже в найближчі два тижні парламент має підтримати пакет «земельних законів», необхідних для старту реформи:

    ✅ № 2195 (прозорий продаж землі та прав на неї на електронних аукціонах);

    ✅ законопроект № 2194 (децентралізація та дерегуляція в сфері земельних відносин);

    ✅ про Фонд часткового гарантування кредитів для збільшення доступу малих фермерських господарств до гнучкого фінансування (№ 3205-2 у другому читанні);

    ✅ щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств на земельну частку ( законопроєкт № 3012-2).

    “На 30-му році незалежності Україна матиме чесний і прозорий ринок землі”, – впевнений Міністр.

    Окрім того, разом з Податковою службою України напрацьовуються рішення щодо ліцензування пального для аграріїв.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.