Невеликі крафтові броварні катастрофічно постраждали від карантинних обмежень, а більшість з них у період карантину призупинили виробництво та втратили 90% каналів збуту. Як результат – втрачені робочі місця та надходження до бюджету. Про це повідомляє beertechdrinks, пише agronews.ua.
Тому, щоб врятувати цей сектор індустрії гостинності майже 50 народних обранців від різних фракцій та груп запропонували
у двох пов’язаних законопроєктах № 5118 і № 5119 суттєво зменшити податкове та регуляторне навантаження на крафтовиків.
Посадовці пропонують:
– чітко визначити термін «малі виробники пива» з обсягом виробництва пива до 200 000 гектолітрів на рік;
– знизити на 50% ставки акцизного податку для малих пивоварних заводів з обсягом виробництва до 200 000 гектолітрів на рік;
– встановити необмежений строк дії ліцензії на виробництво не тільки пива, а й вин виноградних, плодово-ягідних, медових напоїв;
– скасувати обов’язкову атестацію виробництва для крафтовиків кожні п’ять років;
– скасувати необхідність отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю для суб’єкта господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (пива) та виробляє до 200 000 гектолітрів пива на рік;
– диференціювати штрафні санкції для малих виробників пива та виноробної продукції за неподання чи несвоєчасне подання звітів.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua