• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні крафтові виробники потребують держпідтримки
    Опубликовано: 2021-02-28 10:02:28

    Невеликі крафтові броварні катастрофічно постраждали від карантинних обмежень, а більшість з них у період карантину призупинили виробництво та втратили 90% каналів збуту. Як результат – втрачені робочі місця та надходження до бюджету. Про це повідомляє beertechdrinks, пише agronews.ua.

    Тому, щоб врятувати цей сектор індустрії гостинності  майже 50 народних обранців від різних фракцій та груп запропонували
    у двох пов’язаних законопроєктах  № 5118 і № 5119 суттєво зменшити податкове та регуляторне навантаження на крафтовиків.

    Посадовці пропонують:
    – чітко визначити термін «малі виробники пива» з обсягом виробництва пива до 200 000 гектолітрів на рік;

    – знизити на 50% ставки акцизного податку для малих пивоварних заводів з обсягом виробництва до 200 000 гектолітрів на рік;

    – встановити необмежений строк дії ліцензії на виробництво не тільки пива, а й вин виноградних, плодово-ягідних, медових напоїв;

    – скасувати обов’язкову атестацію виробництва для крафтовиків кожні п’ять років;

    – скасувати необхідність отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю для суб’єкта господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (пива) та виробляє до 200 000 гектолітрів пива на рік;

    – диференціювати штрафні санкції для малих виробників пива та виноробної продукції за неподання чи несвоєчасне подання звітів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.