• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про виноград та виноградне вино планують викласти у новій редакції
    Опубликовано: 2021-02-17 16:06:24

    Мінекономрозвитку оприлюднило проєкт нового Закону про виноград та виноградне вино. Його приведуть у відповідність до міжнародних правил виробництва виноробної продукції. Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку, пише agronews.ua.

    15 лютого 2021 року Мінекономрозвитку оприлюднило проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України “Про виноград та виноградне вино”».

    Цей Закон регулюватиме правові та організаційні відносини пов’язані з веденням виноградарства та виробництвом винограду, районуванням географічних виноробних територій і зон виробництва винограду, класифікацією технічних сортів винограду, виробництвом, реалізацією і якістю винограду, вина, ароматизованих винних продуктів та інших продуктів виноградарства і виноробства, особливостями надання правової охорони географічних зазначень вин, ароматизованих винних продуктів, інших продуктів виноградарства і виноробства.

    Розроблено його з метою приведення у відповідність норм галузевого законодавства з вимогами міжнародних правил виробництва виноробної продукції та імплементації положень Регламентів (ЄС).  Таким чином, проєктом Закону пропонується:

    – привести у відповідність до класифікації, прийнятих в країнах ЄС  терміни та визначення, класифікацію сортів винограду та вимоги до виробництва виноробної продукції, виробленої з відповідних сортів винограду, а також деякі енологічні практики та обмеження;

    – запровадити реєстрацію, звітність та виробництва виноробної продукції з використанням у назвах географічних зазначень та вин контрольованого найменування за походженням аналогічним, що використовуються у країнах ЄС;

    – визначити механізм захисту на території України географічних зазначень ЄС на виноробну продукцію, відповідальних та наслідки порушень;

    – ввести  нові терміни та визначення відповідно до категорій європейського законодавства;

    – передбачити державну підтримку виноградарства та виноробства  відповідно до  плану заходів виконання Угоди між Україною та ЄС;

    – імплементувати правила щодо маркування та представлення виноробної продукції;

    – встановити принципи проведення перевірок виробництва виноробної продукції від виноградного куща до кінцевого продукту, визначити контролюючі установи та їх повноваження, конкретизувати санкції, які встановлюються за порушення вимог, встановлених законом.

    У разі прийняття цей Закон набере чинності через два роки з дня його опублікування (крім статей 31 – 34, які наберуть чинності через 5 років з дня опублікування цього Закону).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.