• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держава повинна регулювати ціни на продукти для захисту своїх громадян - нардеп Івченко
    Опубликовано: 2021-02-10 11:06:32

    У держави є змога регулювати ціни на ті чи інші товари й продукти за допомогою створення запасів на випадок катаклізмів як в Україні, так і за її межами. Такий механізм дозволить державі стримувати ціни на продукти та товари, залишаючи їх доступними для тих громадян, які живуть за межею бідності. Про це в ефірі одного телеканалів розповів народний депутат від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко, передає УНН.

    Цитата:

    “Держава має регулювати (ціни — ред.), а питання ринку — в чому. От, наприклад, аграрний фонд: коли відбуваються катаклізми, вони "викидають" зерно за низькою ціною, щоб зупинити (зростання — ред.) ціни, щоб люди не відчули ці катаклізми. Коли газ починає дорожчати — вони зі сховищ віддають газ, щоб збити й урівняти ціни. Це називається державне регулювання. Для чого воно відбувається? У таких країнах, де 90% людей поза межею бідності, 67% людей отримують субсидії, ще 30% отримують ледь, щоб жити, — от в таких країнах потрібне регулювання”, — пояснив Івченко.

    Деталі

    Нардеп також зазначив, що аграрний фонд України має змогу зберігати до 2 мільйонів тонн зерна, що може бути використано державою для стримування ціни, наприклад, на хліб та борошно у випадку посухи або інших катаклізмів.

    Доповнення

    Нагадаємо, народний депутат Івченко розповів європейському виданню Eureporter про те, що потрібно для повноцінної інтеграції України у світовий продовольчий ринок.

    Раніше Івченко зареєстрував проект постанови про компенсацію населенню різниці в цінах на природний газ. Згідно з проектом постанови, уряд повинен компенсувати переплачені за газ кошти населенню вже з січня за рахунок субсидій.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.