• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Науковці називали інноваційний метод захисту рослин
    Опубликовано: 2021-02-01 15:03:45

    Генетично модифіковані рослини рижію виробляють феромони, які контролюють шкідників сільськогосподарських культур без використання пестицидів. Про це повідомляє AgroPages з посиланням на заяву сільськогосподарської технологічної компанії ISCA (США), пише agronews.ua.

    Такий метод науковці називають майбутнім захисту рослин, написав Джоан Конроу (Корнельський науковий альянс) у статті, опублікованій Проєктом генетичної грамотності (GLP). За словами науковця, феромони та інші семіохімікати належать до наступного покоління стійких засобів боротьби з комахами. Вони захищають врожаї сільгоспкультур, відлякуючи комах-шкідників від посівів, не даючи їм спаровуватися чи іншим чином маніпулювати їхньою поведінкою.

    «Проривний біологічний синтез феромонів сприятиме розвитку більш прибуткового та сталого сільського господарства», – зазначив генеральний директор ISCA Аген Мафра-Нето.

    Цей підхід захищає навколишнє середовище, одночасно усуваючи проблеми, викликані залишками інсектицидів на продуктах харчування та комахами, що виробляють стійкість до пестицидів.

    Нині у світі захисту статеві феромони комах виробляються синтетичним шляхом і є фактично хімічними пестицидами. Це – дорога технологія, яка використовує або нафту, або рослинні олії як вихідну сировину для забезпечення вуглеводневих ланцюгів як будівельного матеріалу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.