• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стрімко подешевшали томати
    Опубликовано: 2021-01-23 13:09:32

    Після новорічних свят в Україні стрімко подешевшали томати: з чим це пов’язано та які ціни. Причина – надлишок нереалізованої продукції на складах українських оптових компаній.Після новорічних свят в Україні стрімко подешевшали томати, імпортовані з Туреччини. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Зазначається, що основною причиною здешевлення в сегменті імпортних помідорів стало скупчення великої кількості нереалізованої продукції на складах українських оптових компаній, якість якої почала стрімко погіршуватися.

    Так, на сьогоднішній день турецький томат в Україні пропонується до продажу по 25-30 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж у передноворічний період.

    Збільшення пропозиції імпортних томатів на українському ринку також пов’язують і з обмеженням на ввезення турецької плодоовочевої продукції до Росії, вважають аналітики EastFruit. Як наслідок, турецькі компанії змушені переорієнтувати свої поставки на інші ринки, зокрема і український, де в результаті виник надлишок пропозиції тепличного томату.

    Варто зазначити, що на сьогоднішній день ціна на турецький томат в Україні в середньому на 25% нижча, ніж в аналогічний період минулого року.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.