• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зросла площа посівів зернових і олійних культур української селекції
    Опубликовано: 2021-01-11 15:06:54

    У 2020 році в Україні зросла площа посівів зернових і олійних культур, засіяних насіннєвим матеріалом селекції Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук, пише agronews.ua.

    «Зокрема, площі посівів під сортами і гібридами, створеними вченими академії, в 2020 р. займали: під пшеницею озимою – 86,5%, під ячменем – 66%, під озимим житом – 93,4%, під соєю – 71% , а під гречкою, просом та рисом – від 97 до 100% », – уточнюється в повідомленні.

    При цьому наголошується, що в зв’язку з глобальними змінами світового клімату скоригована і селекційна робота вчених академії, яка спрямована на створення нових високопродуктивних сортів і гібридів з 259 культур, що вирощуються в Україні.

    «За своїм господарсько-біологічними ознаками вітчизняні сорти і гібриди є цілком конкурентоспроможними в порівнянні з кращими зразками зарубіжних аналогів, а за багатьма адаптивним характеристикам навіть перевищують їх. Проводиться значна робота щодо прискорення впровадження нових вітчизняних сортів і гібридів у виробництво», – підкреслюється в повідомленні.

    Потенціал продуктивності нових сортів української селекції становить:

    – ячменю озимого – 9-10 т / га;

    – озимої пшениці – 11-14 т / га;

    – соняшнику – 4-5 т / га;

    – кукурудзи – 12-13 т / га;

    – рису – 9-10 т / га.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.