В Україні зросла площа посівів зернових і олійних культур української селекції

11 янв, 15:06

У 2020 році в Україні зросла площа посівів зернових і олійних культур, засіяних насіннєвим матеріалом селекції Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук, пише agronews.ua.

«Зокрема, площі посівів під сортами і гібридами, створеними вченими академії, в 2020 р. займали: під пшеницею озимою – 86,5%, під ячменем – 66%, під озимим житом – 93,4%, під соєю – 71% , а під гречкою, просом та рисом – від 97 до 100% », – уточнюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що в зв’язку з глобальними змінами світового клімату скоригована і селекційна робота вчених академії, яка спрямована на створення нових високопродуктивних сортів і гібридів з 259 культур, що вирощуються в Україні.

«За своїм господарсько-біологічними ознаками вітчизняні сорти і гібриди є цілком конкурентоспроможними в порівнянні з кращими зразками зарубіжних аналогів, а за багатьма адаптивним характеристикам навіть перевищують їх. Проводиться значна робота щодо прискорення впровадження нових вітчизняних сортів і гібридів у виробництво», – підкреслюється в повідомленні.

Потенціал продуктивності нових сортів української селекції становить:

– ячменю озимого – 9-10 т / га;

– озимої пшениці – 11-14 т / га;

– соняшнику – 4-5 т / га;

– кукурудзи – 12-13 т / га;

– рису – 9-10 т / га.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326009.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM