• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН проголосила 2021-й Міжнародним роком овочів та фруктів
    Опубликовано: 2020-12-30 11:07:05

    Гендиректор Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) Цюй Дун’юй закликав — за рахунок впровадження інновацій і передових технологій — нарощувати стале виробництво продуктів, що становлять основу здорового способу життя, і скорочувати їх втрати і псування. Про це повідомляє golos, пише agronews.ua.

    Проголошений 74-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН рік — це можливість підвищити обізнаність щодо важливості овочів і фруктів для кожного з нас, продовольчої безпеки та здоров’я.
    Гендиректор зазначив, що пандемія COVID-19 змусила людство шукати нові шляхи боротьби з голодом і неповноцінним харчуванням.

    Він закликав країни розглядати Міжнародний рік овочів та фруктів як можливість вдосконалити інфраструктуру і методи ведення сільського господарства та в такий спосіб підтримати дрібних сільгоспвиробників. Адже для фермерів такий товар може стати надійним джерелом доходів.

    Овочі та фрукти — цінне джерело клітковини, вітамінів і мінералів, корисних фітохімічних речовин. ФАО і Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують кожному дорослому щодня з’їдати їх не менш як 400 грамів — це сприятиме профілактиці хронічних недуг, зокрема раку, діабету, хвороб серця, ожиріння, і дасть змогу не допустити дефіциту мікроелементів.

    Гендиректор зазначив, що в плодоовочевому секторі втрати і псування продукції залишаються проблемою, і що «критичної важливості набувають підходи, засновані на застосуванні інноваційних технологій», які здатні «забезпечити підтримку безпеки і якості, продовження термінів зберігання свіжих овочів та фруктів і збереження їхньої харчової цінності».

    Поки що, повідомляє ФАО, 50 відсотків вітамінної продукції, виробленої в країнах, що розвиваються, втрачається в різних ланках ланцюжка від збору врожаю до споживання.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.