• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні посилять контроль за порушеннями у сферах насінництва та розсадництва
    Опубликовано: 2020-12-28 14:09:57

    23 грудня, на засіданні Уряду схвалено законопроєкт, який врегульовує питання відповідальності за правопорушення у сфері насінництва, розсадництва, а також у сфері додержання заходів біологічної і генетичної безпеки щодо с/г рослин. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

    Також документ визначає повноваження Держпродспоживслужби України у питанні контролю за дотриманням законодавства у визначених сферах.

    «Завдяки цьому законопроекту Держпродспоживслужба зможе посилити контроль за адміністративними правопорушеннями у сфері насінництва і розсадництва. Документ розроблений з метою захисту прав споживачів, виробників та власників прав інтелектуальної власності на сорти рослин», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

    Крім того, законопроєкт передбачає контроль за незаконним використанням сортів рослин, несанкціоноване використання ГМО в рослинництві та очищення внутрішнього ринку від неякісного, фальсифікованого насіння.

    Зокрема, проєктом Закону України запроваджуються штрафні санкції за порушення заходів біологічної і генетичної безпеки щодо с/г рослин, порушення вимог ведення насінництва та розсадництва та невиконання вимог Держпродспоживслужби, що здійснюють державний нагляд у зазначеній сфері. Також законопроєкт визначає повноваження Держпродспоживслужби та її посадових осіб, які мають право складати протоколи, розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.