• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому суттєво зросли ціни на українську сою
    Опубликовано: 2020-12-26 13:05:21

    Соя залишається лідером цінового зростання до кінця 2020 року. Ця стійкість підтримується попитом з боку Китаю і побоюваннями з приводу врожаю в Південній Америці. Про це повідомляють аналітики Агритель, пише agronews.ua.

    В Аргентині вже протягом двох тижнів страйкують робітники припортових заводів по переробці олійних культур, які вимагають підвищення заробітної плати, що зупинило експорт соєвого шроту та олії. В портах накопичилося понад 100 кораблів під завантаження, проте порт не приймає вантажівки з соєю на переробні заводи, що знаходяться в районі порту Росаріо, який забезпечує 80% експорту аграрної продукції країни.

    Січневі ф’ючерси на соєвий шрот на СВОТ у Чикаго за дві сесії виросли на 4% до 405,5 $/т, вперше з травня 2018 р. перетнувши позначку 400 $/т, що призвело до зростання цін на сою на 2,8% до найвищого з липня 2014 р. рівня 452,4 $/т, пишуть експерти ГрейнТрейд.

    Ф’ючерси на соєву олію за два дні виросли на 4,3%, вперше з липня 2014 р. перетнувши рівень 882 $/т, проте пізніше повернулися до рівня закриття четверга 872 $/т.

    Ціни на аргентинську соєву олію виросли до 1000-1050 $/т FOB Up River на тлі складнощів з поставками.

    У понеділок 21 грудня 2020 року на ринках зберігався позитивний настрій, в основному, щодо цін на сою.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.