• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні спростили сертифікацію насіннєвого матеріалу: що саме
    Опубликовано: 2020-12-18 16:06:04

    Відповідно до постанови Уряду України за №1187 проведення процедури сертифікації насіння здійснюватиметься відповідно до міжнародних вимог, що значно спрощує терміни та процедуру сертифікації. Про це повідомляє agronews.ua.

    Зокрема, постановою передбачено:

    – збільшення терміну дії сертифікатів, що засвідчують посівні якості насіння (на насіння овочевих культур, насіння соняшнику та насіннєву картоплю);

    – визначення відсотка насіння, яке підлягатиме ділянковому (ґрунтовому) сортовому та лабораторному сортовому контролю;

    – скасування норми щодо подання завірених перекладів документів на імпортоване насіння;

    – спрощення процедури подання документів до органу сертифікації виробникам категорії добазового насіння (розсадників випробування та розсадників розмноження).

    Прийняті зміни врегульовують розбіжності, які виникають під час проведення сертифікації насіння, спрощують процедуру сертифікації, знижують фінансове навантаження на суб’єктів господарювання та забезпечують наявність на ринку насіння високої якості.

    Сертифікація насеннєвого та садивного матеріалу – актуальна тема для українських аграріїв. Так, лише на Львівщині 14 суб’єктів  насінництва та розсадництва вирощують та реалізовують сертифіковане насіння сільськогосподарських рослин та саджанці вітчизняної та зарубіжної селекції вітчизняного виробництва.

    Цьогоріч  суб’єкти насінництва лише в цьому регіоні виробили 14,2 тис. тонн сертифікованого насіння  сільськогосподарських культур та 9600 штук  саджанців  багаторічних культур для власного сортозаміщення  та реалізації, повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.