• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВРУ ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Великобританією
    Опубликовано: 2020-12-18 13:03:11

    Верховна Рада України 16 грудня прийняла закон «Про ратифікацію Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії». Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України, пише agronews.ua.

    «Верховна Рада України ратифікувала Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, учинену 8 жовтня 2020 року в м. Лондон, яка набере чинності з дати, що настане пізніше: коли Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, припинить діяти стосовно Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії та коли буде отримане останнє з надісланих сторонами угоди повідомлень про завершення своїх внутрішньодержавних процедур», — йдеться в повідомленні.

    Законопроект підтримало 303 народних депутати. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

    Зауважимо, що угода має на меті якнайповніше i якнайефективніше забезпечення національних інтересів України та формування якісно нової правової основи відносин між Україною та Сполученим Королівством, закріпивши бажання двох держав посилити й розширити дружбу i співробітництво та запровадити відносини стратегічного партнерства.

    «Передбачено встановлення безмитних тарифних квот Сполученого Королівства для 36 видів товарів, при цьому по чотирьох видах буде встановлено додаткові обсяги. У свою чергу Україною має бути встановлено тарифні квоти для трьох видів товарів та передбачено додаткові обсяги для ще двох», — зазначено в документі.

    Крім того, положення торговельної частини Угоди, окрім режиму доступу товарів на ринки, врегульовують питання засобів захисту торгівлі, технічних бар’єрів, санітарних та фітосанітарних заходів, митні питання, торгівлю послугами та електронну торгівлю, рух капіталу, державні закупівлі, інтелектуальну власність, конкуренцію, сталий розвиток та прозорість, а також питання, пов’язані з торгівлею енергоносіями.

    «Закріплюються напрями та принципи економічного і галузевого співробітництва у сфері енергетики, управління державними фінансами, оподаткування, статистики, навколишнього середовища, транспорту, космосу, науки та технологій, сільського господарства, промисловості й підприємництва, видобувної та металургійної галузі, фінансових послуг, корпоративного управління, туризму тощо», — зауважено в угоді.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.