• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Волині в лісгоспі виростили гібридні лимони
    Опубликовано: 2020-12-19 13:06:44

    Перший урожай лимонів сорту Пандероза збирають у Маневицькому лісгоспі. Про це Суспільному розповіла інженерка підприємства Ірина Остапчук. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

    Пандероза – це гібрид лимона і цитрона. Вага одного з вирощених плодів сягнула більш як пів кілограма.

    Вирощують лимони у теплиці лісгоспу. Її збудували ще за радянських часів. Раніше на місці лимонів росли кущі лохини. Гібридна Пандероза – експеримент лісівників. Щоб купити саджанці лимонів, витратили майже сім тисяч гривень, розповіла Ірина Остапчук.

    Нині у теплиці 55 кущів лимона. На кожному вродило від десяти до двадцяти плодів. Такого результату не очікували, – каже працівниця лісгоспу Зінаїда Голодюк: “нас дуже здивував перший плід. Він був вагою до 640 грамів. Це – найбільший плід. Середня вага – 400 грамів. Є різні: менші та більші”.

    Зінаїда Голодюк каже: лимони цілодобово отримують світло, температура залежно від пори року від плюс 10 до 30 градусів, рослини нічим не підживлюють, лише обрізають пагони, які потім вкорінюють, щоб були нові кущі.

    Поки на одних кущах наливаються соком плоди, на інших розпускаються квіти лимонів. Пліж дозріває пів року.

    Вирощені лимони відправлять у консервний цех, де виготовляють березовий сік. Його планують змішувати із лимонним, щоб отримати новий смак.

    У теплиці крім лимонів вирощують також салати, петрушку, кріп, різноманітні рослини для озеленення: туї, самшит, бересклет, та ялівець.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.