• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпідтримка АПК на 2021 рік має становити 11 млрд. гривень - думка
    Опубликовано: 2020-12-08 14:07:35

    Сумарна держпідтримка АПК на 2021 року з урахуванням боргів цього року в ідеалі повинна становити близько 11 млрд. гривень.

    Таку думку висловив секретар комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Latifundist.

    "АПК - це найризикованіша галузь в Україні. І ми бачимо, які форс-мажори зараз стоять перед галуззю (посуха, неврожай, форвардна криза тощо). Усе це б'є по аграріям, які забезпечують економіку в цілому на 20%. Коли сьогодні фермери здійснюють самогубство від безвиході, коли вони розуміють, що їм ніде шукати допомоги, - це дуже серйозні речі", - зазначив Іван Чайківський.

    На його думку, уряд України має почути агровиробників і зрозуміти їх. Крім того, з передбачених 4,5 млрд. грн. на держпідтримку АПК у 2020 р. на рахунки аграріїв надійшли тільки 1,825 млрд. грн. Іван Чайківський заявив, що зараз в Держказначействі немає необхідних ресурсів, і їх не буде до кінця року.

    "Щоб 2,2 млрд. грн. з держпідтримки АПК не "згоріли" в кінці року, я говорю про їх перенесення на 2021 рік і додаванні до вже погодженої в бюджеті сумі", - пояснив Іван Чайківський.

    При цьому, за словами нардепа, держава повинна отримати віддачу від того, що вона підтримує агросектор. Іван Чайківський вважає, що в Україні повинні писати програми на підтримку тих галузей в аграрному секторі, які сьогодні будуть генерувати додану вартість.

    "По-перше, це м'ясна галузь: на відгодівлю бичків, свиней, птиці, на виробництво молока, водне господарство. Це вигідно державі. У майбутньому такі програми принесуть додану вартість на всіх етапах виробництва аграрної продукції і забезпечать створення робочих місць в супутніх галузях. А це і є кінцева мета нашого агросектору - виробництво продукції з доданою вартістю", - резюмував Іван Чайківський.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.