• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні оприлюднено суми штрафів за незареєстрованих тварин
    Опубликовано: 2020-11-28 13:04:49

    В Україні планують збільшити розмір штрафів та спростити механізм подачі документів на відшкодування коштів, які витратили на ідентифікацію великої рогатої худоби. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”, пише agronews.ua.

    Також підлягають реєстрації домашні тварини. Так, для обліку та ідентифікації у разі втечі домашніх і безпритульних тварин, котрі перебувають під опікою, чотитилапих необхіодно реєструвати онлайн. Платформа має назву Реєстр домашніх тварин і доступна за посиланням https://pets.kyivcity.gov.ua/ .

    Для проведення реєстрації або перереєстрації власник тварини повинен обов’язково мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, відповідний документ, що підтверджує наявність у нього пільг, та документи на тварину, що підтверджують проведення протиепізоотичних заходів (щеплень), її походження, ідентифікації реєстрованої тварини.
    Після авторизації на сайті, кожен може дистанційно зареєструвати домашню тварину, внести усю базову інформацію про неї, після чого отримати запрошення на проходження верифікації у лікарні.

    Також очікується, що спроститься механізм відшкодування коштів із держбюджету власникам свійських тварин. Адже зараз фермери та власники приватних домогосподарств часто змушені виїжджати для подачі документів в районний центр. В середньому на дорогу вони витрачають 40 грн., тоді як саме відшкодування становить 36,67 грн. за одну голову великої рогатої худоби.

    Якщо народні обранці у сесійній залі його підтримають, то вже незабаром за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин їх власники будуть змушені сплатити штраф у розмірі від двох до десяти мінімальних заробітних плат. Йдеться про суми від 10 тис. до 50 тис. грн.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.